Nederlands English
  Search

Home » Overig » Lijmen

Lijmen

Bij Brandsma BV kunt u ook terecht voor lijmen die gebruikt worden met krimpkous, krimpvormstukken en connectorkappen in combinatie met kabel en andere materialen. De toepassingen hiervan zijn divers. Brandsma BV voert vooral krimpkous en aanverwante producten van het merk Raychem. Op deze pagina is dan ook m.n. veel informatie te vinden met betrekking tot lijmen voor deze producten. 

Aan de hand van de informatie in de Tyco Raychem Adhesive Selection Guide die u onderstaand bij Tyco Raychem in de catalogus-sectie ziet, vindt u de optimale lijm voor elke toepassing. De lijm wordt o.a. bepaald door het gewenste temperatuurbereik, het type krimpkous en het materiaal waarop u wilt hechten.

 

Types & Specificaties

 • Militaire en/of hoogtemperatuur toepassingen
  Als alternatief voor de Raychem S1125 2-componentenlijm biedt Brandsma ook DP490 van 3M. Dit is ook een zeer hoogwaardige 2-componentenlijm, maar deze lijm blijft wat flexibeler. DP490 wordt in een speciale duospuit geleverd. De componenten komen pas in de spuitmond bij elkaar en worden daarr automatisch gemengd tijdens het spuiten. U hoeft dus niet de hele inhoud van de spuit in één keer te verwerken. Een aantal verwisselbare spuitmonden is voldoende.
 • GELTEK
  GELTEK is een zeer speciale afdichting die oorspronkelijk werd ontwikkeld door Raychem, maar nu een product is van Dow Corning. Onder lichte druk dicht GELTEK af op materialen die zich niet laten verlijmen, zoals vele fluorpolymeren waaronder Teflon (PTFE) en FEP.
 • RAYBLOCK
  RAYBLOCK van Raychem is een productserie voor de afdichting van bedrading zoals die veel voorkomt in de automotive industrie. Daar waar bedrading uit een bundel komt, vormt Rayblock een blokkade tegen het indringen van vocht. Het is in feite hittesmeltende lijm zoals die in ATUM en HTAT krimpkous voorkomt, maar dan in de vorm van een ster, of een kam. Hiertussen wordt de bedrading gelegd. Bij verhitting smelt de lijm die overal tussen de bedrading zit en vormt zo een perfecte afdichting. De verpakkingsgrootte is aanzienlijk en daardoor niet geschikt voor laagvolume toepassingen.
 • RAYGEL
  RAYGEL is evenals als GELTEK een isolerende en waterafstotende GEL, maar wordt geplaatst in een sluitbare behuizing. U kunt in Raygel een kabelverbinding maken en ermee hermetisch afsluiten en isoleren. De materiaaleigenschappen maken het mogelijk om op een willekeurig moment de behuizing weer te openen en de bedrading los te maken, te corrigeren, etc. Mits u er geen vuil in laat komen, kunt u de Raygel weer hergebruiken. Raygel is ideaal voor bijvoorbeeld ondergrondse bekabeling voor de tuinbouw of tuinverlichting, straatverlichting etc.

 

Catalogi en datasheets

3M
DP105

DP490

DOW CORNING
GELTEK SPEC SHEET

TYCO RAYCHEM
TYCO RAYCHEM ADHESIVES SELECTION INSTALLATION GUIDE
TYCO RAYCHEM CATALOG SEC 05 ADHESIVES
S1125 APPLICATION INFORMATION SHEET
S1125
S1125 EUROPEAN MSDS
S1125 MSDS
S1184
S1255-04 SELECTION GUIDE
S1255 INSTALLATION
S1255 MSDS
TAPE S1081 S1030 S1048 T-DR25-INFORMATION SHEET
PACKAGING OVERWIEW S1030 S1125 S1017 S1048 ETC

RAYBLOCK-105 AUTOMOTIVE
RAYBLOCK-105
RAYBLOCK-85 AUTOMOTIVE
RAYBLOCK-85
RBK-ESS CLIP-1.5 DRAWING
RBK-ESS STAR-INSERT-7.0 DRAWING

RAYGEL
RAYGEL-M-5
RAYGEL 22-M-5 INSTALLATION INSTRUCTION
RAYGEL PPR-1601 MECHANICAL VIBRATION TEST-REPORT
RAYGEL PPR-1668 ISO-6722 TEST-REPORT
RAYGEL PPR-1741 CENELEC-HD-623 IEC-61238-1 TEST-REPORT

 

  Gerelateerde productenKrimpkous

 

 

 

 

 

 

 

 

  Relevante toepassingspagina'sBeschermenIsoleren

 

 

 

 

 

 

Elektrotechniek in uw branche?

Brandsma BV heeft er de kennis en de producten voor!