Nederlands English
  Zoeken

Home » FAQ » UV bestendigheid krimpkous

UV bestendigheid van krimpkous

Het basismateriaal van krimpkous is meestal Polyolefin, wat goed UV-bestendig is. De kleur van krimpkous kan echter wel achteruit gaan onder invloed van UV-straling zoals bij direct zonlicht.

Heeft u toch nog vragen na het lezen van onderstaand stappenplan? Neemt u dan contact met ons op.

Kleuren en UV-bestendigheid

  1. Zwarte krimpkous is het best bestand tegen UV-straling. Dat komt doordat er koolstof wordt gebruikt om het materiaal zwart te maken. Naast een kleurstof is koolstof ook zeer goed bestand tegen UV-straling. Het voorkomt tevens dat de UV-straling in het materiaal dringt waarin het als kleurstof wordt gebruikt . Dus ook niet goed UV-bestendige materialen met voldoende koolstof (en dus zwart) worden er beter UV-bestendig van.
  2. Slecht UV-bestendig qua kleur zijn vooral rood en in mindere mate oranje. Een rode Polyolefin krimpkous zal op den duur door de zon verkleuren, wat niet hoeft te betekenen dat de krimpkous zelf degradeert!
  3. In mindere mate zal witte krimpkous op den duur enigzins gelig kunnen worden. Bovendien is wit natuurlijk sowieso een 'besmettelijke' kleur waar vuil en vettigheid snel zichtbaar op is.
  4. Redelijk langdurig goed UV bestendig zijn de kleuren geel, groen, blauw en transparant

Meer over de verkrijgbaarheid van krimpkous in kleuren vindt u hier!

 

TIPS

Voor beste sterkte en langdurig intense kleur kiest u best een maat krimpkous die zo groot mogelijk is maar nog juist ver genoeg kan krimpen voor uw toepassing. Dan wordt het materiaal namelijk het dikst en stevigst.

Voor het beschermen van bijvoorbeeld TL-buizen in de voedingsindustrie is er een speciale zeer transparante UV-bestendige krimpkous:  RT-375

  Onze Krimpkous & KrimpproductenKrimpkous zonder LijmKrimpkous
met LijmConnector
kappenVormstukkenSolder Sleeves & Duraseals

 

  Gerelateerde productenKrimpkous

 

 

 

 

 

 

 

 

  Relevante toepassingspagina'sBeschermenIsoleren

 

 

 

 

 

 

Elektrotechniek in uw branche?
Brandsma BV heeft er de kennis en de producten voor!