Nederlands English
  Zoeken

Home » FAQ » Welke verschillen tussen labelsoorten

 • Is er verschil in houdbaarheid tussen laser- inkjet en thermal transfer wikkellabels?
  Er zijn geen specifieke verschillen in levensduur bekend tussen deze labelsoorten. Bij wikkellabels wordt het transparante deel van het label om het deel met de bedrukking gewikkeld. Daarmee wordt de bedrukking in alle gevallen beschermd.
   
 • Is er verschil in houdbaarheid tussen laser- inkjet en thermal transfer markering?
  Er zijn geen statistieken over bekend maar realiseer: Inkjet werkt met in principe oplosbare inkt, laserprinters met vaste stof (toner), thermal transfer brengt een kunststof folie over op de ondergrond. Het is waarschijnlijk dat in veel omstandigheden Thermal Transfer en Laser het stabielst zullen zijn. Onder invloed van zonlicht zullen UV gevoelige kleuren zoals rood het snelst verbleken of verkleuren.
   
 • Wat is het voordeel van  laser- of inkjet labels op vellen?
  Voordeel van Laser- en inkjetlabels is dat deze op een standaard bij u aanwezige printer kunnen worden bedrukt. U hoeft dus geen investering in een printer te doen.
   
 • Wat is het nadeel van laser- of inkjet labels op vellen
  Nadeel is dat u per heel vel labels door de printer transporteert. Als u telkens maar één of enkele labels hoeft te bedrukken is dat een groot nadeel:
  - software zal telkens bij het 1e label willen beginnen met printen, je moet trucs uithalen om dit te verschuiven
  - bij dit laatste is er een (aanzienlijk) risico dat bij gedeeltelijk gebruikte vellen labels er één of meer labels achter zullen blijven in de printer. Deze zou kunnen beschadigen, of er moeten achtergebleven labels uit de printer 'gevist' moeten worden. We raden het meermaals door een printer sturen van vellen labels daarom af, vooral bij laserprinters omdat het vel telkens verwarmd wordt met alle gevolgen van dien (vervormen, lijmresten labels etc.)
   
 • Voor- en nadelen van Thermal Transfer labels
  Voordeel is dat de markering zeer contrastrijk is, en dat onze labelprinters met deze techniek het toelaten om telkens per één rij labels te printen. Afhankelijk van de printer en het label kan dat dus zelfs per één label zijn.
  Nadeel is dat u een (bescheiden) investering in printer en software moet doen en dat er slechts in één (te kiezen) kleur kan worden bedrukt. Bijkomend voordeel van de software is weer dat deze een bibliotheek van alle mogelijke labels bevat waarmee u een minimale opstarttijd heeft. Ook het inlezen van bedradingslijsten, doornummeren etc. is geïntegreerd.