Nederlands English
  Zoeken

Home » Kabelbinders » Speciaal

Speciale Kabelbinders & Bundelbanden

Brandsma BV levert alle typen kabelbinders en bundelbanden van  kwaliteitsfabrikant Panduit. Op deze pagina vindt u een opsomming van de speciale versies die Panduit heeft en de diverse datasheets en overige product informatie. U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met Brandsma BV voor advies omtrent het meest geschikte product voor uw toepassing.

Speciale bundelbanden van Panduit

Types, Eigenschappen & Materialen

  • Nylon 12 (PolyAmide, PA) voor extra bestendigheid tegen o.a. zeewater.
  • Hitte gestabiliseerd PA6.6 (Nylon) geschikt tot 115°C (i.p.v 85°C bij gewoon Nylon 6.6).
  • Vlamdovend Nylon 6.6.
  • PolyProlyleen chemisch bestendige kabelbinders
  • Acetal (bij Dura-Ty) met uitzonderlijke levensduur voor buitengebruik (20 jaar t.o.v. 7 jaar).
  • Elastomeer (TPU) rubber voor blijvend klemmende en dempende werking, ook bij bewegende kabelbinders.
  • HALAR met extra lage uitgassing in vacuüm en daarom o.a. gebruikt in de ruimtevaart en geschikt voor temperaturen tot 150°C.
  • TEFZEL met een zeer hoge chemische bestendigheid en temperaturen tot 170°C.

 

Voorbeelden

DOUBLE LOOP Kabelbinders

Panduit Double Loop Kabelbinders zijn bunelbanden waarmee met één product meerde bundels (kabels of leidingen) bij elkaar kunnen worden gehouden. De datasheet (zie verder op de pagina) spreekt voor zich.

DURA-TY Kabelbinder met extra hoge Weerbestendigheid

De extra stevig uitgevoerde Dura-Ty kabelbinders zijn bijzonder geschikt voor zwaardere taken in weer en wind. De in Acetal uitgevoerde banden hebben in die omstandigheden een levensduur van 20 jaar, in vergelijking met 7 jaar voor UV-gestabiliseerd Nylon.

IN-LINE TIES   Bundelbanden met platte kop

De In-line Ties hebben een speciale kop waar de band parallel ingestoken wordt i.p.v. de gebruikelijke haakse hoek. Daardoor werkt deze kabelbinder bijzonder glad en dun af op met name ronde objecten. Blijven haken of verwonden aan de kop van de bundelband zijn vrijwel uitgesloten. Panduit In-line Ties zijn bovendien verkrijgbaar in een groot aantal - soms bijzondere - kleuren. Door deze combinatie van voordelen wordt de In-Line Ty o.a. toegepast als industriële kleurmarkering en voor het bevestigen van gekleurd schuim op de constructies van de speeltoestellen bij MacDonalds.
Er zijn 4 types: BELT-TY, CONTOUR-TY, HYPER-V, IN-LINE

PAN-TY Metaaldetecteerbare Kabelbinders

Metaaldetecteerbare kabelbinders worden m.n. in de voedingsmiddelenindustrie gebruikt opdat producten (in dit geval kabelbinders) die in de voedingsmiddelen terecht zouden kunnen komen, detecteerbaar zijn. Daarvoor heeft Panduit de opvallend blauwe kabelbinders met metaaldetecteerbare inwendige metaalstrip. Veiligheid voor alles!

STA-STRAP (SST) corrigeerbare Kabelbinder met Losse Kop

De losse kop maakt het mogelijk om de band weer los te maken als deze nog niet 100% is aangetrokken, zodat de routing van een ongewikkelde kabelboom nog kan worden gecorrigeerd. Ook kan deze band heel goed worden gebruikt om een kabel(boom) op een metalen frame te bundelen èn te bevestigen in één bewerking met één product. Tijd- én kostenbesparend!

Fluorescerende en multi-kleur Kabelbinders

In een aantal maten zijn kabelbinders leverbaar in speciale kleurcombinaties zodat een specifiekere kleurmarkering van bedrading mogelijk is dan met andere bundelbanden.

CM4S Markeerbanden

De bijzonder robuuste CM4S markeerbanden zijn met name geschikt om ondergrondse voedings- en telecomkabels van een deugdelijke markering te voorzien. Ze zijn leverbaar in rood en grijs en kunnen ook reliëf (embossed) bedrukt worden voor extra goede leesbaarheid na het uitgraven.

PLF en PLM Kabelbinders met Markeervlak

Bij PLF en PLM Kabelbinders met markeervlak maakt het markeervlak in of aan de band het mogelijk een product te bundelen én tegelijkertijd te markeren.

Push Mount Kabelbinders

Push Mount Kabelbinders verenigen meerdere functies in één, namelijk bundelen èn bevestigen. Er zijn specifieke uitvoeringen voor allerhande toepassingen, materiaaldiktes, gatdiameters etc. Push Mount Kabelbinders worden veel gebruikt in de automotive industrie waar kabelbomen met een simpele klik aan het chassis kunnen worden bevestigd.

TAK-TY Klittenband

Panduit's TAK-TY klittenband is leverbaar in diverse uitvoeringen: als het welbekende double face klittenband (aan één zijde zitten lusjes en aan de andere zijde haakjes), maar ook als echte bundelband etc.

PRT verwijderbare Kabelbinders

Panduit levert ook een scala aan kabelbinders die weer los gehaald kunnen worden. Er zit dan een bereikbaar uitsteeksel aan de sluitlip zodat deze vrij gemaakt kan worden.

In onerstaande datasheets en brochures vindt u meer informatie. U kunt ook altijd vrijblijvend contact opnemen met Brandsma BV. Wij helpen u graag verder.

DATASHEETS EN ACHTERGRONDINFORMATIE

PANDUIT PAN-TY CABLE TIES SELECTION GUIDE
PANDUIT PAN-TY PEEK CABLE TIES 260C BULLETIN
TEFZEL & HALAR BUNDELBANDEN NL

FLUORESCENT BUNDELBANDEN NL
CABLE-TIES INLINE PAGINA
CABLE-TIES INLINE DRAWING
PAN POUCH MULTI COLOURED TELEPHONE MARKING TIES NL

PANDUIT BARB-TY BULLETIN
CM4S CABLE MARKING TIES NL
DOUBLE LOOP CABLE TIES NL
PANDUIT DURA TY BULLETIN
CABLE-TIES DURA-TY DRAWING
PANDUIT PAN-TY METAAL DETECTEERBARE BUNDELBANDEN BULLETIN
PLF & PLM MARKEERBANDEN BUNDELBANDEN NL
PUSH MOUNTS ASSEMBLIES
CABLE-TIES STA-STRAP DATASHEET.pdf
PANDUIT PAN-TY TAK-TY BULLETIN
TAK-TY BUNDELBANDEN NL

 

  Onze Kabelbinders & Bundelbanden

Bekijk ons assortiment metalen markeerplaatjes en markeermethoden

Kunststof
Kabelbinders

Vergelijk de diverse markeermethoden voor metalen markeerplaatjes

Metalen
Kabelbinders

Bekijk ons assortiment labels en printers

Budget
Kabelbinders

Waarschuwingslabels

Kabelbinder
accessoires

 

  Gerelateerde productenKunststof KabelbindersMetalen KabelbindersKabelbinder-accessoires

 

 

 

 

 

 

  Relevante toepassingspagina'sPanduitBevestigen

 

 

 

 

 

 

Elektrotechniek in uw branche?

Brandsma BV heeft er de kennis en de producten voor!