Nederlands English
  Zoeken

Home » »

Sponsoring R1-Sjaak

Brandsma BV sponsort wereldreiziger Sjaak Lucassen voor zijn nieuwst Poolijs avontuur.

For English follow this link
Sinds 1992 is Sjaak als wereldreiziger per motor bekend geraakt. Inmiddels heeft Sjaak al 6 gesponsorde avonturen beleefd, waar hij vaak verslag van deed in motorbladen, lezingen en boeken. Als motorrijder was ik, Ronald Brandsma, met hem in 2001 in contact gekomen tijdens een lezing die door accountant BDO was georganiseerd.

Sindsdien volgde ik geregeld zijn avonturen omdat me die tot de verbeelding spraken. Vooral ook Sjaaks eigenwijsheid om op de meest onbergzame oorden met een racemotor te reizen vond en vind ik wel heel apart. Hoewel zelf een liefhebber van alles wat snel is, weet ik niet of ik in die situatie dáárvoor zou durven kiezen.

De nieuwste uitdaging voor Sjaak start in Januari 2013, als hij van het meest noordelijke punt van de USA naar het meest zuidelijke rijdt. Niet het meest noordelijke punt waar een weg te vinden is, maar het absoluut noordelijkste punt waardoor hij ca. 1500 km over de bevroren Beaufortzee moet rijden. Bij temperaturen van 30, 40 of 50 graden ... onder 0!
Dat stelt speciale eisen aan Sjaak en zijn uitrusting, waarover je op zijn site sjaaklucassen.nl meer kunt lezen. Onder andere rijdt Sjaak op zijn wel heel speciaal aangepaste Yamaha R1 met een aanhanger, die op het ijs een slee wordt. De aanhanger bevat de 300 liter benzine voor het ijstraject, een aggregaat en een slaap- en schuilplaats tegen de elementen.

Brandsma BV sponsort Sjaak met de elektrische uitrusting. De bekabeling en LED-verlichting van de aanhanger, elektrische aanpassingen van de motor en extra Xenon verlichting. Ook is een besturingskastje gemaakt voor de centrale bediening van de elektrische verwarming van zijn sokken, broek, vest, handschoenen en vizier.

Lees meer op:
www.sjaaklucassen.nl en op facebook https://www.facebook.com/R1SjaakPolarIceRide

PS: op deze laatste foto is de slee/aanhanger nog (lang) niet af. Op het trapje staat de fotograaf van de Telegraaf i.v.m. het artikel dat op 27 december 2012 in de krant stond.