Nederlands English
  Zoeken

Home » »

Update R1-Sjaak

21 maart

Sjaak is nu via de Dalton Highway onderweg naar het warmere zuiden en vannacht aangekomen bij Fairbanks.
Na de ontberingen op het ijs met de eigenlijk net wat te zware slee gaat nu alles weer op rolletjes met de wielen eronder. De slee is dus een aanhanger geworden, waarbij de door ons geïnstalleerde verlichting is aangesloten. Op het ijs deed hij dat niet om elk beetje elektriciteit dat de dynamo kon produceren voor de verwarmde kleding gebruikt kon worden.
 

14 maart

EXTREEM BLIJ!

We hebben Nuiqsut bereikt!
Maar het was een gevecht, 2 keer gevallen en ik ben compleet gesloopt!
Het is nu -33°C en we gaan slapen.
Morgen hoop ik de as voor de slee en mijn ander spul te krijgen, zodat ik mijn trip op het land kan voortzetten!

Zie ook http://www.facebook.com/R1SjaakPolarIceRide

13 maart

Via satelliettelefoon:

Vandaag in vogelvlucht 63 km afgelegd.
Eén keer het ijs gekust.
We gaan via de Harrison Bay richting Nuiqsut.
Hopen daar morgen aan te komen.

Overnachting op N70.35.522  W152.06.290

Zie ook http://www.facebook.com/R1SjaakPolarIceRide

19 februari

Vandaag is de avontuurlijke tocht van het meest noordelijke punt van de VS naar het meest zuidelijke punt begonnen bij Point Barrow. Om daar te komen heb ik de laatste paar dagen de motor en slee aan moeten passen aan het klimaat en de poolijscondities. Dit was alleen mogelijk dankzij mijn nieuwe vrienden die hier wonen en er ervaring mee hebben. Clifford, Nelson, Michael, Jacob, Charles en anderen; bedankt! (foto: Michael Donovan)

18 februari 2013

De eerste test met de slee op het poolijs ten noorden van Barrow. Als ik met de motor draai wil de slee rechtdoor blijven gaan. Het resulteerde in een paar keer het ijs van dichtbij bekijken. Daarom ga ik een lang touw gebruiken tussen de R1 en de slee tijdens de poolijsrit.

 

12 februari 2013

Vandaag de eerste testrit met de slee na een zeer geslaagde koude start bij -32C. Morgen is het plan om naar het poolijs te rijden, daar de wielen van de slee te halen en een testrit te doen. Nog een paar preparaties en dan zijn we klaar voor het grote avontuur!!!